tirsdag den 4. juni 2019

USA - 2 på tur - i Rosernes by

Mandag den 13. Juni 2019

Vejret er fint ...ca 24gr i eftermiddags.

Portland har 2 MEGET smukke haver...begge beliggende i Washington Park, som er en meget stor park.  Vi valgte at besøge disse 2 i dag....lige efter at have indtaget morgenmaden hos den indiske vært. En herre fra Mumbai, som fortalte at han har været i USA i mere end 30 år og som talte engelsk med den tungeste indiske accent....krydret med et mega surt fjæs.


Vi tog toget ind til parken og startede i den japanske have. Så smuk og så fredfyldt.
Hele oplevelsen var bygget rigtig fint op. Man startede med at gå op og fik små japanske indtryk undervejs: vand, sten og små træer.
Da vi kom helt op til toppen  blev vi belønnet med zen-have, sten-have, bonsai træer, kæmpe koi fisk mm. Virkelig et besøg værd.


Dernæst besøgte vi den internationale rosen testhave. Hold da nu op.

Det var roser i lange baner og i alle farver. Der var en duft uden lige.  Det var så imponerende flot, at jeg ikke vidste, hvor jeg skulle kigge hen. I øvrigt så vi, på vej dertil, en tennisbane med roser op ad alle hegnene omkring banen. Der blev testet nye sorter og disse var endnu ikke  navngivet. Og så var der teroser, klatreroser, buskroser og mange andre slags ....i hundredevis.

Vi fik også lige set Lewis & Clark Memorial ...og en statue til ære for Sacajawea.

Vi gik på Starbucks og fik kaffe ....jeg fik årets første Is-kaffe. Vi sad og nød livet en times tid, hvorefter vi besøgte den gamle bydel i Portland. Den gamle del er dog meget ny, og vi fik hurtigt nok af det.

Vi ville tage bussen videre og gik til det første busstop vi så. Da bussen kom, trådte en mørk mand frem og sagde, at “ vi ikke havde lyst til at tage denne  bus”  - og det havde vi så ikke.
Han forklarede, at de næste to busser kørte downtown...og vi tog den ene videre. Den første bus var fuld af skolebørn og kørte ikke downtown.
Vi kørte downtown, stod af bussen og gik videre hen og tog toget tilbage til motellet.

Der er roser overalt i denne by. Ikke så mærkeligt, at man kalder Portland for Rosernes by.
En dag i blomsternes tegn....og så lige en smut tilbage til Cracker Barrel.

På vej dertil så vi nogle rigtig fine husbåde...det tror jeg ihvertfald det var.

Nå...godnat herfra
Kh Søren og mig 😉


PS...advarsel ....der er mange blomster på de seneste fotos 👏👏👏




Ingen kommentarer: